ACTIE
Gerijpt vlees

BeSTEL NU !

sCOTTONA piemontese

De dieren groeien op in de Italiaanse Alpenweiden, waar hun dieet vooral bestaat uit grassen en Alpenkruiden. De mix van leefomgeving en voeding zorgt voor sappig vlees met een bijzondere zachtheid. Het vlees is tevens rijk aan antioxidanten en kent een hoog slachtrendement.

black angus

De runderen staan maar liefst 8 tot 9 maanden per jaar in de Ierse weilanden en scharrelen hun eigen natuurlijke voeding bij elkaar. Het vlees kenmerkt zich verder door zijn unieke, sterke vetdooradering en uitgesproken smaak.

BEREIDING

Verwarm eerst uw stuk vlees naar gelang de dikte in een voorverwarmde oven op 50°C niet hoger.

50°C is de smelttemperatuur van het het vet in uw vlees.
Dit geeft op deze manier zijn smaak eraan.

Daarna volgt het schroeien. Ongeveer 3 à 4 minuten aan elke kant.
Uw stukje vlees is nu mooi rosé binnenin.


Waarom op deze manier?
Aan het vlees is ongeveer 30% aan vocht onttrokken.
Daarom is de bereidingswijze helemaal anders dan een stukje verse entrecote.


Tip !
Gebruik zoutschilfers en zwarte peper.
Smakelijk !